Mtg2018 – Hoe toegankelijk is jouw gemeente?
Logo: Meest toegankelijke gemeente 2018
Beoordeel hier jouw gemeente
Beoordelingen nog nodig
1919
Aantal gemeenten
336
Dagen om te beoordelen
26

Hoe toegankelijk is jouw gemeente?

Wij willen een land dat voor iedereen toegankelijk is. Ook als je een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperking hebt. Waar je ook woont. Daarom organiseren wij de verkiezing van de Meest Toegankelijke Gemeente en vragen we jou om ons te helpen. Beoordeel hier jouw gemeente door een korte vragenlijst in te vullen. Je maakt kans op een toegankelijk dagje uit!

Een initiatief van:

Logo: Nederland Onbeperkt #gehandicaptenzorg www.nederlandonbeperkt.nu

Logo: Ongehinderd

Help mee!

Maak je eigen banner

Roep je vrienden via social media op om hun gemeente te beoordelen op toegankelijkheid. In slechts drie stappen is dat gebeurd!

Maak je eigen banner »

Deel de oproep

Deel de soundbites van Esther Vergeer, Femke Halsema en alle andere supporters van de campagne via social media.

Bekijk hier de soundbites

Volg ons

Nederland Onbeperkt:
Facebook
Twitter
Instagram

Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland:
LinkedIn

Welke drempels komt Esther Vergeer tegen?

12 oktober 2017

Esther Vergeer is chef de mission van de Nederlandse paralympische sportploeg én supporter van Nederland Onbeperkt en MTG2018. In deze video laat Esther zien waarom toegankelijkheid zo’n belangrijk thema is. Heb je je bijvoorbeeld ooit gerealiseerd dat het voor mensen in een rolstoel bijna onmogelijk is om pinnen zonder dat anderen de pincode zien? Esther: “Mensen… Lees het hele bericht “Welke drempels komt Esther Vergeer tegen?” »

“Hygiëne mag geen reden zijn om een assistentiehond te weigeren”

4 oktober 2017

Sidney Tetelepta en zijn geleidehond Bas gaan al vijf jaar lang zij aan zij door het leven. Wat betekent Bas voor hem? En hoe gastvrij is Nederland als het om assistentiehonden gaat? Niet alle mensen die weinig tot geen zicht hebben kiezen voor een geleidehond. Zij maken gebruik van een tast- of rolstok. Welke meerwaarde… Lees het hele bericht ““Hygiëne mag geen reden zijn om een assistentiehond te weigeren”” »