Mtg2018 – Verkiezing
Logo: Meest toegankelijke gemeente 2018
Beoordeel hier jouw gemeente
Beoordelingen nog nodig
1919
Aantal gemeenten
336
Dagen om te beoordelen
26

Verkiezing

De campagne Nederland Onbeperkt en Ongehinderd zijn op zoek naar de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland. Wij roepen mensen met een beperking en hun mantelzorgers op om de toegankelijkheid van hun gemeente te beoordelen via een korte online vragenlijst. Mensen die hun gemeente beoordelen maken kans op een toegankelijk dagje uit!

Aan de hand van een aantal stellingen die onder andere betrekking hebben op de toegankelijkheid van het stadhuis, openbaar vervoer en sportaccommodaties komen wij tot een ranglijst. Deze ranglijst maakt inzichtelijk welke gemeenten goed scoren op het gebied van toegankelijkheid en welke gemeenten nog een aanmoediging nodig hebben. Alle beoordelingen tellen mee: zowel die van mensen met een beperking zelf, als die van alle andere betrokkenen.

Verdiepend onderzoek

Nadat we de vijf meest toegankelijke gemeenten bekend hebben gemaakt, doen we een verdiepend onderzoek in deze vijf gemeenten. We leggen de focus dan op de toegankelijkheid op het gebied van wonen, werken, leren en vrije tijd. De gemeente die het beste uit de bus komt, wint een jaar lang de titel ‘Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland’.

Achtergrond

Nederland ondertekende ruim een jaar geleden het VN-verdrag voor mensen met een beperking. Zij hebben sindsdien wettelijk het recht om zo zelfstandig mogelijk mee te doen in de samenleving. De vraag is in hoeverre dit verdrag wordt waargemaakt. De verkiezing van de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland laat zien hoe toegankelijk de Nederlandse gemeenten zijn. De ranglijst die ontstaat zal alle 388 gemeentes op een opbouwende manier inspireren, wakker schudden en aanmoedigen.

 

Help mee

Maak je eigen banner en deel die via social media. #MTG2018 Deel de oproep van Femke, Esther, Otwin en andere vrienden van de campagne. Download en deel onze campagne-materialen.

Volg ons

Nederland Onbeperkt:
Facebook
Twitter
Instagram

Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland:
LinkedIn